Alkotóház

Rákóczi-ház

   

Vissza a Kezdőlaphoz!

A Miskolci Galéria Alkotóháza Alkotóház;
Miskolc, Csabai kapu 22.
 


Miskolci Galéria - Alkotóház A Miskolci Galéria Alkotóháza (Művésztelepe) a belvároshoz közeli villanegyedben található. Története az 1920-as évekre vezethető vissza, amikor Meilinger Dezső miskolci festőművész egy létrehozandó szabadiskola helyszínéül fölfedezi a volt szanatóriumi épületet. A Művésztelep 1950-ig a Képzőművészeti Főiskola nyári telepeként működik, majd 1975-ig a miskolci képzőművészek műtermes lakásainak ad otthont. 1975-1980 között újra nyitott házzá alakítja át a város, és az így létrejövő Alkotóház működtetésével a Miskolci Galériát bízza meg.

A Művésztelep fő profilját elsősorban a város sokszorosított grafikai múltja határozza meg ma is: az ötvenes években létrejött Miskolci Grafikai Műhely és az 1961-ben létrehozott Országos Grafikai Biennálék máig tartó sorozata.

A Miskolci Galéria Alkotóházában igyekszik lehetőséget biztosítani hivatásos hazai és külföldi képzőművészeknek, hogy jól felszerelt műhelyeiben, kedvező feltételek mellett önállóan alkothassanak. Évek óta folyamatos a kapcsolat a régióbeli országok képzőművészeivel is, akik rendszeresen látogatják a művésztelepet.

Az Alkotóház adottságai lehetővé teszik, hogy akár hosszabb távon is bérbevegyék műtermeit, műhelyeit, három (fürdőszobás) szobáját, ami hét fő részére biztosít kényelmes feltételeket. Az Alkotóház önálló telefonvonallal ellátott nyilvános telefonnal rendelkezik.

A Miskolci Galéria ezúton adja közre művésztelepi felhívását:

A Miskolci Galéria Alkotóháza (Miskolc Csabai kapu 22.) az év folyamán önálló használatra bérbe adja műtermeit és műhelyeit alkotóművészek számára, mellyel szállást és konyhahasználatot is biztosít. A műhelyek elsősorban sokszorosított grafikai eljárásokhoz szükséges gépekből, eszközökből állnak. A művészek számára lehetőséget biztosítunk mélynyomásos, -magasnyomásos, -és síknyomásos technikák alkalmazására. Világos és tágas műtermeink elsősorban grafikusok, de festők és szobrászok fogadására is alkalmasak. Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy egyének és alkotócsoportok egyaránt dolgozhassanak a művésztelepen.

Jelentkezés feltételei: Írásban, pályázat útján történik, melynek tartalmaznia kell a művész(ek) adatait, tevékenységi szándékát és az itt-tartózkodás időtartamát. Privát vendégek részére az adatokon túl csak a szállás időpontját szükséges feltüntetni.

Alkotóház
3529 Miskolc,
Csabai kapu 22.

Tel.: 46/367-592
Nyilvános készülék: 46/312-350.


Letölthető nyomtatványok

VENDÉGKÖNYV ADATLAP >>>>>
JELENTKEZÉSI LAP MŰHELYHASZNÁLATHOZ
>>>>>

Miskolci Galéria - Alkotóház
Miskolci Galéria - Alkotóház
Miskolci Galéria - Alkotóház
Miskolci Galéria - Alkotóház
Miskolci Galéria - Alkotóház

A lap tetejére!